luni, 12 decembrie 2011

Ești gata să privești moartea în ochi?

Viața ni se pare foarte stabilă, dar oricând, pe neașteptate ți se poate schimba viața. Bine ar fi să ți se schimbe în bine (să câștigi un miliard pe neașteptate sau să primești cadou un Hummer :) dar de cele mai multe ori viața ți se schimbă în rău: afli de o boală gravă, sau pierzi tot ce ai, sau ...


Ric Elias a fost pe punctul de a i se schimba viața în câteva minute. Era ianuarie 2009. Ric Elias s-a urcat în avion (ca de multe ori). Totul a fost normal la început. După câteva schimbări de atmosferă (fum în avion, zgomote ciudate la motor, alinierea avionului cu râul Huston, oprirea motoarelor), pasagerii aud câteva cuvinte din partea căpitanului, care erau pe atât de scurte pe atât de clare: Pregătiți-vă pentru impact!


Groaza de pe fața însoțitoarelor i-au convins pe pasageri de gravitatea situației. Ric Elias povestește trei lucruri pe care le-a învățat în timp ce avionul se prăbușea. (dacă veți căuta pe internet zborul 1549, veți afla că au supraviețuit toți pasagerii inclusiv Ric Elias).


Ric a învățat că:


1 - Totul se schimbă într-o clipă. (E posibil ca și pentru tine viața să se schimbe mâine: într-o clipă, pe neașteptate. Ești gata? Pregătirea cea mai bună este ancorarea într-o relația autentică cu Isus, prietenul planetei noastre).


2 - A făcut lucruri care nu contează cu oameni care conteaza. Aici Ric a regretat momentele când relația cu soția și cu oamenii din jur nu a mers așa cum ar trebui. (Relația cu familia!!! ... ar trebui să investim mai mult aici. Până la urmă mai aproape de tine este soțul sau soția, de aceea de ce să-ți pară rău de momente neplăcute care au ținut de tine? Ric Elias mărturisește că din momentul prăbușirii avionului nu s-a mai certat cu soția, niciodată).


3 - Singurul lucru care conteaza e sa fiu un tata minunat. (Ar trebui să investim mai mult în copiii noștri. Și să atingem performanța în relația cu copiii noștri. Mulți vrem avansare pe plan profesional, dar de ce nu am căuta progresul în relația cu copiii noștri?)


Aceste trei lecții au schimbat viața lui Ric Elias ... și poate schimba și viața ta.


Sfânta Scriptură rostește rugăciunea unui mare om: Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă! (Ps 90 . 12). Asta înseamnă să-ți trăiești viața cu gândul la final: vom vedea astfel lucrurile care contează cu adevărat în viață.

M. L.

Niciun comentariu: