sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Calea bordelului

"Cum e la bordel? Fetele sunt profesioniste în arta erotismului. O experienta cu ele ar fi de neuitat…"

Nu putini tineri gândesc asa. Într-o anumita masura au dreptate. Asa cum un sportiv care se antreneaza zi de zi ajunge la mari performante, tot asa fetele care muncesc într-un bordel devin campioane în oferirea de placeri trupesti. Cunosc o sumedenie de pozitii beton, se pricep sa stârneasca masculul din barbatii care le trec pragul. Perversiunile în care sunt initiate fac ca o ora petrecuta în preajma lor sa fie mai eficace decât citirea unui tratat despre sexualitate.

Daca ne gândim ca fiecare dintre prostituate se afla într-o concurenta acerba cu suratele din celelalte asezaminte similare, ca încearca sa îsi multumeasca vizitatorii în asa fel încât oferta rivalelor sa paleasca instantaneu, atunci nu este greu sa întelegem de ce unii barbati, tineri sau vârstnici, sunt clienti fideli ai bordelelor.

Fac o paranteza: un parinte a scris undeva ca pe Dumnezeu trebuie sa îl iubesti asa cum un sot adulter îsi iubeste amanta. O cunostinta de-a mea, revoltata, m-a întrebat: "Dar de ce nu a scris ca trebuie sa Îl iubesti asa cum ti-ai iubi sotia?".

I-am raspuns: "pentru ca relatia cu amanta e o relatie care trebuie mentinuta cu multa atentie. De obicei, dupa câteva saptamâni, luni sau ani, în relatia dintre soti apare o anumita blazare, o anumita obisnuinta, o anumita plictiseala. Pe când cu amanta nu îti poti permite luxul de a fi blazat, pentru ca te va parasi pentru altul. Parintele vroia sa spuna ca trebuie sa ai grija ca relatia cu Dumnezeu sa fie o relatie cât mai vie, o relatie în care sa te implici cu toata fiinta ta."

Vorbind despre aceasta blazare care apare între sotii care nu fac tot ce le sta în putinta pentru ca dragostea lor sa nu se împutineze, trebuie sa spunem ca ea se manifesta si în viata lor sexuala. Factorii exteriori - oboseala, stresul si ceilalti - contribuie la racirea dragostei lor, si atunci pâna si viata lor sexuala devine banala. În aceste conditii nu este de mirare ca unii barbati merg la bordel, acolo unde prostituatele le vor da mult mai multa atentie. Si placere…

Unii intra în bordel pur si simplu de curiozitate, sa vada ce ar putea sa le ofere o prostituata. Si, dupa ce au intrat o data, intra si a doua oara. E ca un drog…

Daca nici barbatii care au sotii si copii nu înteleg bordelul ca pe un loc de pierzanie, oare cum ar întelege aceasta tinerii?

Nu am intrat în viata mea în nici un bordel si de aceea nu pot spune multe despre ce se întâmpla acolo. Un singur lucru vreau sa spun: ca mi se pare groaznica separarea dintre daruirea sufleteasca si cea trupeasca. Nu cred ca poti sa te culci cu o prostituata fara ca întreaga ta fiinta sa fie virusata. Nu ma refer la boli venerice, ma refer la ceva mult mai grav. La o perceptie denaturata a unirii trupesti.

Omul este trup si suflet. Sufletul si trupul sunt interdependente. Daca omul învata în bordel sa priveasca actul sexual numai ca pe un mijloc de a obtine cât mai multa excitare, atunci îi va fi foarte greu ca, dupa ce se va casatori, sa cunoasca frumusetea unirii trupesti cu sotia sa.

Asa cum tinerii care au capatat reflexul de a se masturba au un mare handicap în viata sexuala, nefiind capabili sa întretina raporturi sexuale în care sa îsi satisfaca partenerele - pentru ca organul respectiv nu mai functioneaza în parametri normali - tot asa cei care s-au obisnuit cu erotismul de bordel nu vor fi capabili de o relatie trupeasca fireasca cu sotiile lor, în care daruirea sufleteasca sa se împleteasca, cu cea fizica. Ei vor cauta întâi de toate sa regaseasca deliciile erotice cu care s-au obisnuit în bordel, si astfel vor pierde tocmai esentialul: daruirea sufleteasca, pentru care cea trupeasca nu ar trebui sa fie decât un suport.

Si acum, vom ajunge la concluzia ca cei care au calcat printr-un bordel sunt predestinati sa aiba esecuri în viata sexuala cu sotiile lor (daca acestea nu accepta sa practice perversiuni)?

Nu, nu se poate spune asa ceva. Pentru orice cadere exista si leacul potrivit. Numai ca va fi nevoie de niste eforturi eroice pentru ca un tânar care a calcat într-un bordel sa ajunga mai apoi la o curatie a mintii si a trupului astfel încât sa cunoasca frumusetea unirii trupesti cu sotia sa, unire în care placerea trupeasca ar trebui sa fie covârsita de daruirea sufleteasca.

Din mândrie, nici un tânar client al prostituatelor nu va considera ca va ramâne marcat de experienta negativa pe care o acumuleaza în bordel. Tinerii se simt stapâni pe sufletele si pe trupurile lor si considera ca le este usor sa renunte la o obisnuinta sau alta. Dar învatarea limbajului sexualitatii se aseamana învatarii unei limbi straine: daca de la început ai învatat-o gresit, îti va fi foarte greu pâna la urma sa înveti sa vorbesti corect.

Ca o concluzie, îmi permit sa le spun tinerilor care intra într-un bordel din curiozitate, ca sa stie cum este sa faci sex, ca se autodistrug. Nu numai ca vor avea o conceptie denaturata asupra sexualitatii, ci pur si simplu se vor pozitiona într-o postura din care atunci când se vor casatori le va fi aproape imposibil sa înteleaga frumusetea unirii trupesti binecuvântate de Dumnezeu. Pentru a pune în evidenta modul în care pacatul murdareste sufletele, în textele religioase se foloseste imaginea copacului bun care primeste un altoi de la un copac neroditor. Imaginea aceasta poate fi folosita si în cazul de fata: când un tânar cade în mrejele unei prostituate, primeste un altoi care îi va murdari întreaga viata…

Dar ce, nu exista pocainta? Ba da, numai ca ar fi cam asa: un tânar vrea sa dea foc la casa în care locuieste, gândindu-se ca se va salva în ultima clipa. Dar cine garanteaza ca va fi în stare sa faca aceasta?


TINERII SI SEXUALITATEA
de Danion Vasile

Niciun comentariu: