joi, 13 august 2009

Mica luptatoare si marea ei biruinta prin rugaciune

  Imediat ce a invatat sa scrie, Barbara si-a facut o lista de rugaciune. Ori de cate ori afla despre cineva ca este bolanv sau trist sau ca trece printr-un necaz, ea ii adauga numele pe lista ei de rugaciune si in fiecare seara se roaga pentru cei ale caror nume sunt scrise acolo.
   Intr-o zi, ea a auzit ca vecinul lor, domnul Peter, are guta. Guta este o boala care provoaca mari dureri in articulatii. Durerea este intensa si cei care sufera de guta au nevoie de multa odihna. Barbara a scris numele domnului Peter pe lista ei de rugaciune, astfel incat sa nu uite sa se roage pentru el. Intr-o zi, ea s-a dus sa-l viziteze pe domnul Peter. A vazut ca avea mari dureri si i-a promis ca se va ruga si mai mult ca Dumnezeu sa il ajute sa se faca bine. In noaptea aceea ea s-a rugat ca Domunl sa indeparteze guta domnului Peter, astfel incat sarmanul vecin sa se poata misca fara durere. Ea s-a rugat deasemenea ca domnul Peter sa-si predea viata lui Isus.
   Barbara il vizita pe domnul Peter cat de des putea. Domnului Peter ii placea s-o auda pe Barbara rugandu-se pentru el. Poate stia si el ca Dumnezeu Se bucura sa raspunda la rugaciunile copiilor.
   Intr-o buna zi, sotia domnului Peter a trecut sa o vada pe Barbara.”vrei sa vi te rog pana la noi sa te rogi pentru domnul Peter?” a intrebat ea. “Are o zi foarte grea”.
   “ Da voi veni sa ma rog pentru el”, a venit si raspunsul. Ea i-a spus mamei unde se duce si apoi a plecat catre casa domnului Peter. A batut la usa si a intrat” Ce mai faceti domnule Peter?” l-a intrebat ea. “Ma doare teribil genunchiul”, i-a spus el. Barbara vedea din vocea lui ca prietenul ei trece prin mari dureri. A pus usor manuta pe genunchiul domnului Peter si a inchis ochi” Doamne, Tu sti ca prietenul meu Peter, sufera atat de mult te rog sa-i iei durerea de la genunchi, astfel incat el sa stie ca Tu il iubesti si ca vrei ca el sa se simta bine”dupa ce a spus “amin” Barbara l-a a sigurat ca genunchiul lui v-a fi bine.
   Apoi Barbara s-a uitat la prietenul ei si i-a spus foarte ciudat ca nu o sa se mai roage pentru el deoarece el insusi nu Il roaga pe Isus sa ii fie prieten, El nu ii v-a raspunde si nici starea lui nu se v-a imbunatati. Domnul Peter a dat din cap cu tristete.
   Peste cateva zile, doamna Peter a batut la usa Barbarei si i-a spus mamei acesteia: “Sotul meu vrea sa mearga la biserica in sabat, dar nu are bani pentru biletul de autobuz”. Mama nu avea nici ea prea multi bani, dar a gasit cateva monede, cat sa achite biletul de autobus al domnului Peter.
   In sabat dimineata cand mama si Barbara au ajuns la biserica l-au gait pe domnul Peter stand in picioare aproape de usa.
   “Sunt atat de bucuroasa sa te vad” i-a spus Barbara prietenului ei Peter.Domnul Peter i-a zabit si i-a spus”Am vesti bune pentru tine. Mi-am predat viata lui Isus si vreau sa vin la biserica in fiecare sambata. Deasemenea vreau sa fiu botezat”. Emotionata Barbara si-a imbratisat prietenul.
   Nu dupa mult timp, domnul Peter a fos botezat. Guta nu l-a mai suparat, astfel ca acum poate sa mearga fara durere. El simte ca vindecarea sa se datoreaza dragostei lui Dumnezeu si rugaciunilor fetitei.
   Barbara vrea ca toti sa stim ca Domnul Isus este bucuros sa raspunda la rugaciunile copiilor. Si are dreptate.

Niciun comentariu: