sâmbătă, 1 august 2009

Scosi din noroi

    Aceasta este o povestioara despre un baiat foarte mic. Avea numai patru ani cand s-a intamplat istorioara; asa ca nu trebuie sa radeti cand o veti auzi.

   Il voi numi Tiny(micutul). Tatal lui Tiny a cumparat o masina si o rulota si nu cu mult timp in urma au mers cu intreaga familie intr-o frumoasa vacanta.

   Pentru un timp, toate au mers bine si toti erau fericiti.Apoi, intr-o zi, tatal s-a hotarat sa se abata de la drumul principal, si sa calatoreasca, explorand o regiune foarte salbatica prin care nu mai fusese. Era distractiv atata timp cat soarele continua sa straluceasca si drumurile denivelate erau uscate inca, dar cand norii s-au adunat si ploaia a inceput sa cada, totul deveni altfel.

   Cum mai ploua! Ploua mai mult decat cu galeata, si, curand, pamantul din jur a devenit mlastinos, iar drumul-o mare de noroi.Masina s-a impotmolit intr-un  sant, cu rulota dupa ea. Era imposibil de miscat. Tata a iesit din masina sa vada daca ar putea face ceva dar noroiul i-a acoperit ghetele si ploaia l-a udat pana la piele.

  -Este foarte rau, a spus el cand s-a suit iar in masina. Ma tem ca vom sta aici impotmoliti un timp.

  Si asa a fost. Treptat, lumina a inceput sa paleasca, pe masura ce noaptea venea furisandu-se. Bietu Tiny a inceput sa-i fie frica , si  in zadar au cautat mama si tata sa il linisteasca. Ei spuneau ca nu avea de ce sa se teama, pentru ca ar putea dormi toata noaptea in rulora. Dar Tiny nu era linistit. Lui nu-i placea ideea de a sta acolo, pe drumul ingust, parasit, in intuneric, unde ar fi putut fi loviti. Voia sa mearga acasa, sau cel putin intr-un loc in care s-ar fi putu simti iar in siguranta. Asa ca a inceput sa se roage. Era o rugaciune atat de simpla, incat unii oameni ar putea rade de ea, dar era atat de sincera... doar aceste cuvinete:"Te rog, Isuse, scoate-ne din noroi!"

  Incet, incet, ploaia s-a oprit, si tata a iesit din masina, din nou. Cu lopata, el a incercat sa dea la o parte noroiul de pe roti.

  In acelasi timp, Tiny continua sa se roage:"Te rog, Isuse, scoate-ne din noroi!". Si intre rugaciuni, se uita afara pe fereastra, la tatal sau.

  Curand dupa aceea, cand tata aproape ca a terminat de curatat rotile, o caruta s-a intamplat sa treaca pe acolo si a tras masina si rulota afara, pe un teren mai tare.

  Tiny era mai mult decat bucuros. El era sigur ca primise raspuns la rugaciunea sa si, dn acea zi pana astazi nu a uitat niciodata sa ii multumeasca lui Isus pentru ca l-a ajutat.

  Sa nu uitam nici noi astazi sa ii cerem ajutorul lui Isus, dar cel mai important sa ii multumim.

Sa aveti o zi placuta. Bianca:)

Un comentariu:

Ion Diana spunea...

imi place povestirea >:D<
chiar e faina :D