joi, 6 august 2009

Un om si Dumnezeu


   Cu peste 100 de ani in urma,intr-o dimineata mohorata a anului 1857,un om pe nume Lanphier isi mana caruta catre biroul de pe Fulton Street,New York.intre timp,citea ziarul,care anunta ca tara se afla in pragul unei mari crize economice.Intreprinderile se inchideau una dupa alta.Salariile scazuzera considerabil.Mii de oameni ramasesera fara serviciu,in strada.Conditiile erau profound ingrijoratoare.Lanphier,ca si altii,se ingrijora citind raportul pesimist si alarmist.
Dar cine era Lanphier?un mare industrias?Nu.Un mare om politic?Nu.Era un simplu functionar intr-un birou de pe Fulton Street.Dar acest Lanphier avea ceva deosebit.Era un om care credea in puterea rugaciunii.Si,sub impactul stiriilor sumbre din ziarul de dimineata el a avut o idée.
  In aceeasi zi a trimis cate o scrisoare tuturor oamenilor de afaceri cu care lucrase,spunandu-le ca a doua zi,se vor organiza intalniri de rugaciune intr-un birou pe de Fulton Street,zilnic,la ora pranzului.Spera ca toti vor putea sa participle.
  Pt prima intalnire,a aranjat in cerc 20 de scaune.Dar numai un scaun a fost ocupat.Ocupatul era insusi Lanphier.Insa nu s-a descurajat.Singur s-a rugat sa se produca o schimbare profunda cu el si cu America.A doua zi au venit cativa prieteni.In ziua urmatoare,toate cele 20 de scaune erau ocupate.Zi dupa zi,oamenii acesti se intalneau sa se roage.Curand s-au organizat intalniri asemanatoare pe Wall Street,pe William Street si pe Broadway.Miscarea s-a raspandit ca focul,in alte locuri din tara.
  Curand s-a produs o mare redesteptare religioasa si,odata cu ea,s-au consolidate si moralul si viata spirituala a oamenilor.A urmat o epoca a prosperitatii si a progresului.
Aceasta a fost una dintre cele mai graitoare demonstratii despre puterea rugaciunii si a credintei pe care le-a experimentat SUA.Si totul a inceput cu un om,un functionar obisnuit,care a dezlantuir puterea imensa a rugaciunii.
  Realizarea lui Lanphier a fost o demonstrator a unui adevar de veacuri:iti poti schimba viata,pot sa imi schimb viata si impreuna putem sa schimbam lumea din jurul nostru.
In fond ,singurul lucru de care avem nevoie este sa ne prindem de Dumnezeu in rugaciune.Mai mult,sa Il lasam pe Dumnezeu sa ne prinda chiar si oamenii din spatele reflectoarelor,care aparent nu par sa se remarce prin calitati deosebite,pot face o mare schimbare,daca se lasa in voia lui Dumnezeu.

2 comentarii:

Laurentiu Matei spunea...

Buna zzziiiuuuaaa Diana. vad ca va descurcati bine. Felicitarile mele. salutari de departe!

Ion Diana spunea...

multumesc fr pastor.salutatii pe cei de acolo;))