vineri, 24 iulie 2009

Citește și postarea de mai jos intitulată O INVITAȚIE IMPORTANTĂ


Bună dimineața.

E trecut de ora 7, e vineri și sunt multe de făcut pentru pregătirea noastră pentru Sabat. Cum să avem timp pentru toate?

Mi-am amintit de o povestioară ce are de-a face cu administrarea timpului. Cred că o știți și voi.
Într-o zi un expert în administrarea timpului vorbea în fața unui grup. A luat un borcan de 3 litri și l-a pus pe masă. A luat apoi o duzină de pietre cât pumnul și le-a introdus cu grijă în borcan. După ce s-a umplut borcanul, a întrebat: Este plin borcanul?
Toată lumea a răspuns: Da.
Apoi s-a aplecat și a luat de sub masă o găleată cu pietriș. A turnat pietriș în borcan, l-a scuturat ca pietrișul să intre printre pietrele mari și s-au umplut toate spațiile mari. A întrebat apoi: Este plin borcanul?
De data aceasta, asistența nu a dat un răspuns sigur.
S-a aplecat apoi și a scos de sub masă o găleată e nisip. A luat nisip și a turnat în borcan, nisipul umplând cu ușurință spațiile goale. A întrebat: Este plin borcanul?
Nimeni nu arăspuns.
Apoi a luat un vas cu apă și a turnayt în borcan, până acesta s-a făcut plin ochi. Apoi a întrebat: Ce ilustrează acest exemplu?
Un tânăr a răspuns: Morala este că oricât de plin ți-ar fi programul, dacă te concentrezi, vei reuși să mai faci loc și pentru altceva.
Nu, a răspuns vorbitorul zâmbind. Morala este că dacă nu începi cu pietrele mari întâi, nu o să reușești niciodată să le introduci pe toate.

Care sunt pietrele mari din viața ta? Nu uita azi să pui pe primul loc pietrele mari (care ar putea fi timpul petrecut cu familia, visurile voastre, sănătatea, Dumnezeu, etc). Folosește bine timpul de azi.

Să aveți o zi bună ... și plină de lucruri bune.

Laurentiu

Niciun comentariu: